Кубрат Пулев спечели 27-ата си победа от 28 мача на професионалния ринг, но след мача се оказа в центъра на сложна ситуация. Българският боксьор предизвика огромно медийно внимание и критични коментари, след като целуна по устата репортера на "Вегас спортс дейли" Дженифър Равало, наричана Джени Суши.

Пулев даде кратко интервю и в края хвана събеседничката си с ръка за лицето и я целуна по устата. Равало се усмихна, двамата си благодариха, след което тя възкликна: "Мили, Боже".

По-късно на въпрос за целувката в "Туитър" тя написа, че е "малко срамна" и "странна".

В социалните мрежи се появиха остри реакции срещу постъпката на българския боксьор. От "Вегас спортс дейли" осъдиха поведението му и заявиха, че обмислят какви да са следващите действия.

Целувката може да коства много на Пулев. Тя дойде след първия му мач в САЩ - пазар, към който той заяви, че има интерес след обвързването си с американската компания "Топ ранк". Постъпката вече нанесе имиджов удар на Пулев.

В реакцията на "Вегас спортс дейли" се посочва, че Равало е станала "жертва на нежелана и неочаквана насилствена целувка от Кубрат Пулев". От изданието допълват, че предстои допълнително разследване на случая, за да се определят подходящите стъпки и действия.

"Искаме да сме ясни, че "Вегас спортс дейли" поставя сигурността и доброто състояние на служителите си над всички рейтинги, кликове и приходи". От редакцията осъждат постъпката на Пулев и посочват, че се борят за мястото на жените в отразяването на спортни събития.

"Искаме да сме ясни, че жените трябва да се чувстват сигурни и свободни да упражняват служебните си задължения, без злоупотреби и тормоз на работното място", допълват от "Вегас спортс дейли".

Пулев обясни, че с Равало са приятели. Той излезе с позиция в "Инстаграм" и "Туитър", като обясни мнението си за "най-коментираната целувка в света".

"Репортерът - Джени, всъщност ми е приятелка. След интервюто бях толкова развълнуван, че я целунах. По-късно същата вечер тя се присъедини към мен и приятелите ми в празненствата след мача", заяви Пулев.

Боксьорът добави, че след целувката двамата са си благодарили взаимно и са се смели. "Наистина няма нищо повече от това", добави Пулев.

В дните преди мача Пулев даде дълго интервю на английски пред Равало.

Дневник