28-годишен варненец опита миналата нощ да ограби оборота на денонощния магазин "Nonstоp" в кв. "Гривица". Мъжът е задържан на място, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Същият магазин бе обран през 2017-та. Тогава апашите успяха да избягат с над 1000 лева, но бяха арестувани дни след това.

Малко след 4,00 часа на 26-ти март престъпникът влязъл в магазина и наредил на 50-годишната продавачка да изпразни касата. Жената запазила хладнокръвие и задействала мобилния паник бутон в джоба си. За броени минути на място пристигнал екип на частната охранителна фирма и патрулка на полицията.

Обирджията бил там. Той не оказал съпротива при ареста. Изяснило се, че той не е използвал оръжие или физическа сила спрямо продавачката. 

28-годишният Д.Д. е родом от Варна, но от скоро живее в Шумен. През 2015-та той е осъден на 3 години условно за поставяне на скимиращи устройства на банкомати. Има и по-стари присъди за кражби.

Мъжът е бил задържан за срок от 24 часа, след което е освободен. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ