Роджър Федерер продължава похода си към четвърта титла на турнира от сериите "Мастърс" в Маями, след като преодоля четвъртия кръг в надпреварата. Той победи руснака Данийл Медведев с 6:4, 6:2 за само 61 минути.

Победата е трета за Федерер над руснака в третия мач помежду им. Предишните две бяха през миналата година в Шанхай и Базел. Двубоят помежду им трябваше да се изиграе във вторник срещу сряда, но заради лошото време над Маями беше отложен с близо 24 часа.

След финала, който игра в Индиън Уелс швейцарецът показа, че формата му е добра. Той вече има титла през годината, след като триумфира в Дубай и взе своята титла №100 в кариерата си.

На централния корт Маестрото не срещна никакви проблеми и демонстрира много високо ниво през целия двубой. Федерер реализира пет аса и не допусна нито една двойна грешка. Нивото на сервиса му беше високо, като вкара 69% първи сервис и спечели 83% от разиграните точки при него.

Швейцарецът даде три точки за пробив, но защити всяка една от тях.

От другата страна на мрежата Медведев просто не беше на нивото на съперника си и много малко неща в играта му се получаваха. Освен трите пробива, руският тенисист допусна много грешки.

В първия сет резултатът се задържа равен до 4:4, но след това Федерер реализира важен пробив, за да поведе. След това Маестрото затвърди пробива в един маратонски гейм, в който Медведев стигна до трите си точки за пробив. Въпреки това нервите на швейцареца издържаха и той взе сета.

Това пречупи Медведев, който беше пробит още в първия гейм от втората част. След това резултатът се движеше гейм за гейм преди да дойде нов срив в играта на руснака. При 4:2 в полза на Федерер Медведев водеше с 40:15, но някак успя да загуби подаването си и по този начин предостави възможност на Федерер да сервира за мача.

Трикратният шампион не трепна и затвори двубоя за 61 минути.

В четвъртфиналите той ще се изправи срещу Кевин Андерсън. Срещу южноафриканеца Маестрото има пет победи и само една загуба, като поражението дойде на миналогодишния 

Четвъртфиналите в Маями
Роджър Федерер - Кевин Андерсън
Роберто Баутиста Агут - Джон Иснър
Феликс Оже-Алиасим - Борна Чорич
Денис Шаповалов - Франсис Тиафо

Дневник