Кубрат Пулев очаква да се бие след три-четири месеца и отново да пътува до САЩ, където наскоро направи дебют. Българският боксьор победи с нокаут Богдан Дину в Коста Меса, Калифорния през уикенда.

"До три-четири месеца мисля, че ще имам мач. Може би ще е в Ню Йорк, най-вероятно".

"Нямате представа с какви хора работя. Боб Аръм казва "казвай кога ще играеш и да продължаваш да ги биеш". Хората са много отворени казаха ни само да изберем град и ще играя там", коментира Пулев при завръщането си в България.

Той открои голямото присъствие на българска публика на срещата му.

"Не ме притесняват Антъни Джошуа, Тайсън Фюри, Уайлдър. Ако те не искат да се бият, има други имена. Оскар Ривас, от когото загубих на олимпиадата или по-скоро му вдигнаха ръката, аз не смятам, че загубих. Сега можем да си вземем едно реваншче на професионалния ринг. Той е мощен, здрав противник и няма загуба. Защо не", каза Пулев за следващите си планове.

Той е задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която е притежание на Антъни Джошуа. "Пазарът е съвсем различен, хората също. Екипът ми е друг, хората от "Топранк" са много по-отворени, позитивни. Оценяват всяко едно нещо.

"Боб Аръм още на ринга е питал моето обкръжение кога искам да играя пак. Уникален мач, направо всички са възхитени. Ще видим дали ще се бия с Уайлдър или Джошуа, аз съм готов за всеки, не ме притеснява никой. Видяхте, че по съвсем друг начин играя, но има неща, които трябва да изчистя".

Дневник