Капитанът на националния отбор на Англия по футбол Хари Кейн е едва на 25 години, но вече мисли за края на кариерата си. Нападателят на "Тотнъм" обмисля да завърши състезателния си път в САЩ, както правят много големи звезди от Европа. Дестинацията, към която се насочва Кейн, обаче не е Мейджър лийг сокър (МЛС), а местната лига по американски футбол – НФЛ.

"Желанието ми да играя в НФЛ е истинско. Мисля, че до 10-12 години определено искам да се пробвам там", каза Кейн пред ESPN.

Мечтата на нападателя е да се пробва като кикър – един от двата поста (заедно с пънтъра), които играят с крака в американския футбол. Кикърът изпълнява началните удари за своя тим, включва се при загуба на топката от противниковия тим, както и изпълнява допълнителните удари за една точка. Понякога кикърът, който е част от специалния тим, е ангажиран да стреля от голяма дистанция за 3 точки.

Кейн обяви, че е фен на Том Брейди – легендарният куотърбек на "Ню Инглънд пейтриътс". През февруари футболистът беше на трибуните в Атланта, за да гледа как Брейди изведе тима си до шеста титла в Супербоул LIII.

"Мисля, че и двамата имаме сходен път в кариерата си. И двамата не сме били сред най-добрите атлети в тийнейджърска възраст и заради това не ни даваха голям шанс. Знам, че малцина са давали шанс на Брейди дори да играе в НФЛ, а сега той е най-великият", коментира Кейн.

"Брейди е вдъхновение за мен, защото доказва, че няма невъзможни неща. Ако човек си вярва, уверен е и преследва това, което иска, ще успее."

Дневник