Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ ще дари компютър на НЧ „Самообразование“ във великопреславския квартал Кирково. Това ще стане на 2 април, ден след официалното откриване на Седмицата на гората в областта, съобщиха от Североизточно държавно предприятие /СИДП/.

Така с благотворителната инициатива експертите на ПП „Шуменско плато“ откликват на призива за помощ, който читалищните деятели отправиха към обществеността. Компютърната конфигурация е необходима за дейностите в читалището, тъй като през последните месеци нараства броя на децата, които посещават заниманията там. С тях горски педагози от Парка и служители на СИДП ще проведат урок.

Седмицата на гората ще бъде съпътствана със съвместни инициативи на горски и експерти от ПП „Шуменско плато“, сред които уроци по Горска педагогика с малчугани от детски градини, залесяване на фиданки в горски територии с участието на доброволци, студенти, ученици, инициативата „Лесовъд за един ден“, в която ще се включат над 130 деца.

Заниманията се организират от ШУ „Епископ Константин Преславски“, СИДП, ПП „Шуменско плато“ и ДГС-Шумен с участието на деца и ученици от ДГ „Пчелица“, ДГ „Изворче“, СУ „Йоан Екзарх Български“, студенти от шуменския университет и малчугани от градини в Нови пазар и Смядово.

ШУМ.БГ