Аз съм почтен човек и това мога да го гарантирам с действията си, обяви в предаването "Панорама" на БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който по-рано през деня напусна парламента и съответно поста председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже, коментира той напускането на депутатското място. Посочи, че решението за излизане от парламента е лично волеизявление.

Както и досега той продължи да избягва влизането в детайли за последната си имотна сделка. Каза, че юристите решават как да се изповяда една сделка и той се съобразил с тяхното предложение след като на свой ред се консултирал със свои юристи.

За купувача на двата му предишни апартаменти, които дава на "Артекс" в замяна на новото си жилище, Симеон Велков разказа, че искал да си купи жилище, защото очаквал второ дете и сподели това с него. На свой ред Цветанов му разказал, че е в процес на сключване на сделка, защото разговорът се водил "много след като имах разговори с "Артекс" и правехме авансовите плащания за първите 50 хил. лв. в края на 2017 г.". Допълни, че Велков бил висококвалифициран български гражданин, който останал да работи в България на длъжност, за която може да си намери работа във всяко РВД в света. По разказа на Цветанов Велко продава свой апартамент и така става всичко. Така и не се разбра защо "Артекс" избират да продадат апартаментите на Цветанов тъкмо на Велков и защо на Велков са нужни два апартамента едновременно.

Ако нещо е било укоримо, разбира се че никога нямаше да направя такава стъпка, обяви Цветанов и посочи, че от близо година обитава новото си жилище и досега не било станало дума за него.

Не съм облагодетелствал "Артекс" по никакъв повод, обяви Цветанов и посочи, че фирмата е от 25 г. на пазара и е "един висок стандарт" в строителството в София и нямало как той да е подпомагал фирмата през всички тези години.

Дневник