С мач на шампиона "Лудогорец" ще бъде даден стартът на плейофната фаза в шестицата на Първа лига. Отборът от Разград ще открие кръга с домакинство на "Берое" в 18.15 ч., а в 20.30 ч. ЦСКА приема "Черно море".

"Левски" и "Ботев" (Пловдив) са другите два отбора, които завършиха сред първите шест след изиграването на редовния сезон. Двата тима стартират участието си в плейофите с двубой на стадион "Виваком арена Георги Аспарухов" в неделя от 20.30 ч.

В елитната група предстои да се изиграят десет кръга, като отборите ще се срещнат по два пъти с разменено гостуване. Шампионът "Лудогорец" е устремен към осма поредна титла, с която да продължи доминацията си. Воденият от Стойчо Стоев състав влиза с предимство в плейофите.

ЦСКА и "Левски" са другите два отбора с шансове за титлата. Двата тима се надяват да спрат хегемонията на "Лудогорец", като червените трябва да съкратят изоставане от пет точки, а сините са трети и имат осем по-малко от шампиона.

Атаката към върха

ЦСКА привлече внимание тази седмица заради информация за смяната на собствеността. От клуба определиха като фалшива новина твърденията, че предстои оттеглянето на Юлиян Инджов. В сайта си червените съобщиха в петък, че ще представят планове за строежа на нов стадион.

Треньорът Любослав Пенев заяви, че целите са титла и купа. Той очаква трудности в плейофите и призова за концентрация от футболистите си.

"Всеки отбор в първата шестица ще иска да спечели точките и да направи реноме. Нашата цел са титлата и купата, целим се най-високо. Ако печелиш точки, отиваш нагоре. Ще бъде интересно предполагам. Ще има размествания в класирането според мен", каза Пенев.

Решителни за амбициите на ЦСКА за отличията ще бъдат първите дни от април. На 3 април червените гостуват на "Лудогорец" в четвъртфиналите за купата, а три дни по-късно двата тима ще се срещнат отново в мач за първенството - и отново в Разград.

"Ние лесни мачове нямаме. Срещу нас всички играят максимално мотивирани, важното е да не подценим нито един съперник. По-добре да надценим, отколкото да подценим. Наясно съм, че лесни мачове няма да имаме. Три мача за много кратко време имаме. Два от тези мачове са срещу един и същ съперник. Силите ще ги разпределим по най-добрия начин", допълни Пенев.

Сините и техният треньор

В последната седмица в "Левски" също стана горещо заради публикация, че треньорът Георги Дерменджиев ще бъде сменен от националния селекционер Петър Хубчев. Във футболните среди новината беше определена като опит за саботаж.

Изпълнителният директор на сините Павел Колев видя опит да бъде разклатен "Левски" в момент, в който футболният клуб се стабилизира. Според него най-неприятното е, че атаката идва от хора, които са известни като привърженици на сините.

Той отново изтъкна, че Дерменджиев ще продължи да води "Левски". От своя страна, треньорът на сините заяви, че отборът му трябва да се обнови и постепенно да придобие визия и стил.

"Всеки трябва да казва къде вижда грешки, не може еднолично аз като треньор да кажа - ето така ще стане. Има треньор, има изпълнителен директор и трябва всички ние заедно да вървим напред. Аз съм професионалист, във футболът всичко може да се случи, изпълнявам си задълженията на 100%", каза Дерменджиев преди мача с "Ботев".

"Лудогорец", ЦСКА и "Левски" почти сигурно ще си разпределят първите три места в подреждането. Първият и вторият в крайното класиране ще играят съответно в квалификациите за Шампионската лига и Лига Европа, а за третия предстои бараж със седмия, като победителят ще получи квота за квалификациите във втория по сила клубен турнир в Европа.

Със сериозно изоставане от първата тройка далеч назад са "Ботев", "Черно море" и "Берое". Тимът от Пловдив има 45 точки, с девет по-малко от третия "Левски". "Черно море" и "Берое" имат по 42.

Дневник