„Лудогорец" започна с грешна стъпка същинската част от защитата на титлата в Първа лига. Шампионите направиха нулево равенство с "Берое" в Разград в първия кръг от плейофната фаза в челната шестица.

"Лудогорец" събра 63 точки и поведе с шест пред втория ЦСКА. Червените обаче могат да се доближат само на три точки от върха преди директния двубой между двата отбора на 6 април, ако по-късно днес спечелят у дома срещу "Черно море".

"Левски" е трети с 54 точки преди домакинството си на "Ботев" (Пловдив) в неделя. Пловдивският тим заема четвъртата позиция с 45 точки, следван от "Берое" с 43 и "Черно море" с 42.

"Лудогорец" и "Берое" изиграха интересен и динамичен мач, в който всеки от двата отбора имаше отлични възможности да спечели. До гол обаче не се стигна след няколко големи пропуска и отличните намеси на вратарите Душан Перниш и Ренан дос Сантос.

"Берое" получи страхотен шанс да поведе в 12-ата минута. Козмин Моци допусна груба грешка и Мартин Камбуров се озова сам с топката в крака пред вратарското поле. Вторият най-добър реализатор в историята на българското първенство обаче стреля в обсега на Ренан.

С напредването на мача "Лудогорец" заигра по-добре, но Вандерсон и Джоди Лукоки пропуснаха добри ситуации в края на първото полувреме.

Втората част също започна с пропуск на "Берое". В 50-ата минута отбраната на "Лудогорец" се пропука след центриране. Александър Цветков отправи силен удар от воле, но Ренан спаси.

В следващите минути интересните ситуации бяха пред вратата на Перниш. В 57-ата минута Клаудиу Кешеру се измъкна в наказателното поле, но ударът му беше твърде слаб, за да затрудни вратаря на "Берое".

Десетина минута по-късно се стигна до нов пропуск на Кешеру, а четвърт час преди края и Абел Анисе пропиля отлична възможност. Мадагаскарецът получи шанс да стреля с глава от границата на вратарското поле, но Перниш направи още едно спасяване.

Дълбоко в добавеното време Марселиньо можеше да измъкне трите точки за "Лудогорец". Той обаче си попречи с Кешеру, след което стреля покрай вратата от удобна позиция в близост до вратарското поле.

Дневник