Когато си стоял на парадния вход на държавата, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на собствената си партия, за да помогнеш на нейния опонент... Ей богу, за президент на държавата, за Георги Първанов , това не го разбирам". Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че партията на президента Георги Първанов (2002-2012 г.) – АБВ ще се яви на избори в коалиция под името "Коалиция за България".

Под това име беше коалицията под което се явяваше БСП на избори от 2001 г. до 2013 г. Нинова каза в Дивотино, че не се притеснява от новата "Коалиция за България".

"Коалиция за България" ще ражда и отстоява идеи, защото българската политика има нужда от това, каза Георги Първанов цитиран от "Фокус". "В момента, в който се появи името на новата коалиция в публичното пространство, прочетох различни реплики и закачки", коментира той.

"За нас тримата (с Румен Петков и Ивайло Калфин) това е сантимент. Преди 20 години ние с г-н Петков, заедно с проф. Кръстьо Петков, Николай Камов, Александър Радославов сме създавали една коалиция, която постави в основите си истински работещи ценности, както социални, така и национални", добави той. Според Първанов моделът на управление в страната трябва да се смени. "Ние сме алтернатива на двуполюсния модел на българската политика", каза още Първанов. Според него политиците в страната не се ангажират с това да създават идеи, а скандали. Първанов отбеляза, че "Коалиция за България" остава отворена за включването и на други политически партии в нея.

Дневник