С гол от дузпа на Али Соу в 83-ата минута ЦСКА измъкна трудна победа с 1:0 срещу "Черно море" и се доближи на три точки от лидера "Лудогорец" преди първия директен плейофен двубой между двата отбора.

Червените се възползваха от грешната стъпка на шампионите, които дадоха старт на плейофите в челната шестица с нулево равенство срещу "Берое".

"Левски" може още повече да завърже ситуацията на върха, ако в неделя победи "Ботев" (Пловдив) на "Герена" и се доближи на шест точки от "Лудогорец".

ЦСКА изигра слабо първо полувреме на стадион "Българска армия", в което отправи само един точен удар и той не затрудни вратаря Иван Дюлгеров. "Черно море" беше отборът, който повече трябва да съжалява, че не стигна до попадение преди почивката.

В 18-ата минута Мартин Минчев пусна отличен пас към непокрития Мехди Фенуш, който стреля отблизо. Витаутас Черниаускас обаче реагира добре и изби топката от голлинията.

Това се оказа и единствената добра възможност за гол през първата част. След почивката домакините заиграха по-добре и започнаха да създават положения пред вратата на гостите благодарение на пробивите на Рафаел Енрике и присъствието на Соу в наказателното поле.

Дневник