Треньорът на "Черно море" Илиан Илиев отдаде загубата на своя отбор от ЦСКА с 0:1 в първия мач от шампионските плейофи на съдията Стефан Апостолов. Червените спечелиха на "Българска армия" с дузпа в края на мача, вкарана от Али Соу. С трите точки ЦСКА успя да съкрати аванса на "Лудогорец" само до три.

"Съжалявам, че загубихме по такъв начин, и за усилията, които положиха футболистите. Второто полувреме не успяхме да покажем същото от първото, но съдията не ни позволи да играем. Това бяха само фаулове в атака, тръгваме контраатака трима на двама свири фаул. После фаулове срещу нас не свири", каза Илиев след срещата.

Съдията Стефан Апостолов, който е депутат от ГЕРБ, ръководи и първия мач за годината между двата тима. Тогава в дебюта на Любослав Пенев ЦСКА загуби с 0:2, а след мача треньорът на червените имаше много претенции и разкритикува рефера и БФС, за което беше глобен с 9000 лева.

"Не знам дали дузпата я има или не, но говоря като цяло. Той (съдията) накъса много играта, не ни даде да играем с топката. Тези, които са играли футбол знаят, че когато не играеш с топката, а само тичаш след нея се измаряш и в един момент се пропукваш", добави треньорът на "Черно море".

"След мача във Варна, в който бяхме много по-добри и съдията не мисля, че повлия, Любо Пенев не беше видял нищо. После обаче някой му подшушна и започна едни дитирамби по съдията. Сега това тук е следствие на това, което каза Любо Пенев за трите варианта които предложи, то се получи 4-ти вариант - всичко за ЦСКА, заради този сричащия депутат. Съжалявам, че говоря тези глупости, но наистина някой път няма смисъл да пътуваме, пишете им служебно 3:0, да си продължават битката", завърши Илиев.

Апостолов, който е заместник председател на парламентарната комисия по спорт стана известен в края на миналата година. Тогава той изпитваше затруднения да прочете доклад на комисията от трибуната на Народното събрание.

През лятото на 2018 г. Апостолов отсъди три дузпи по време на двубой от първия квалификационен кръг на Шампионската лига между "Розенборг" и "Валур".

Дневник