Отборът на „Шумен“ остана непобеден във втората фаза на първенството в А група по хандбал при жените. В последен мач от втората тройка днес „Шумен“ победи „Поморие“ с 37:24 (17:11) и по този начин затвърди едноличното си лидерство.

В мача, игран в „Арена Шумен“, домакините имаха затруднения сам до средата на първото полувреме. В него най-интересното се случи в 15-ата минута, когато реферите на двубоя в рамките на три минути отсъдиха три последователни дузпи за „Поморие“. Два от наказателните удари бяха отразени от вратарката на „Шумен“ Фатме Юксел. След това шуменки заиграха по-точно в атака и на почивката поведоха с 6 гола.

В първите на минути на втората част домакините направиха няколко отлични атаки и увеличиха преднината си до 10 гола – разлика, която гостенките от Поморие не успяха да стопят. До края шуменки играха уверено и закономерно спечелиха с 37:24.

В хандбалното първенство предстоят полуфинални плейофи. Съперник на „Шумен“ в тях ще е тимът на „Етър“ Днес  в Габрово „Етър“ спечели с 23:22 срещу „Бъки“ и взе първото място в другата група. В другата плейофна двойка ще се срещнат „Бъки“ и „Свиленград“. По първоначална информация първите срещи са на 5 април. Тогава „Шумен“ ще гостува във Велико Търново. Вторите мачове са предвидени за 14 април, като „Шумен“ е домакин. В тази фаза се играе до две победи.

ШУМ.БГ