Най-добрия вариант е трите партии да се явим заедно, мисля, че тази седмица ще бъде решаваща. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за общо явяване на "Обединени патриоти" на европейските избори по Канал 3.

По-рано днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров каза, че няма шанс трите партии в коалицията "Обединени патриоти" да се явят заедно на евроизборите и вината за това е на НФСБ на Валери Симеонов. Сидеров уточни, че в "Обединени патриоти" всички действат кооперативно, без емоции и коалицията е стабилна.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска партията му да се яви заедно с ВМРО, но без "Атака". Това бе отхвърлено от ВМРО, тъй като според техни проучвания резултатите от общо явяване на две от партиите биха били по-слаби от самостоятелно явяване на европейски избори.

Кандидатите за евродепутати от партия "Атака" ще бъда избрани чрез своеобразно риалити шоу по партийната телевизия, като идеята е на Волен Сидеров. "Ще предложим млади хора, чисти лица, нови, които ще се състезават за листата и ще ги оценяват зрителите на нашата телевизия, като ще гласуват със SMS-и", уточни Сидеров пред БНТ.

Дневник