Мъжкият тим на „Шумен“ остана в битката за класиране на полуфинали в А баскетболната група, след като днес победи „Чавдар“ Троян със 72:63 и изравни победите с четвъртфиналните плейофи. Преди ден в Троян шуменци загубиха в драматичен мач със 109:113.

Така, след като записаха по една победа в актива си, двата отбора ще изиграят трета среща, за да определят кой от тях ще отиде на полуфинали. Двубоят ще се играе в Троян.

Днес в зала „Младост“ двубоят започна с леко предимство за домакините, но отборът от Троян бързо се върна в мача и поведе след първата четвърт с 24:23. През вторите десет минути баскетболистите на „Шумен“ изцяло владееха играта и успяха да натрупат добър аванс преди почивката – 43:32.

В третата част троянци опитаха отново да обърнат мача в своя полза, но „Шумен“ издържа на атаките и преди последните десет минути водеше с 59:50. В последната част „Чавдар“ успя да стигне да стопи разликата само до две точки – 61:59. Състезателите на „Шумен“ реагираха веднага, бяха точни в атака и спечелиха мача.

За „Шумен“ Антон Диков записа 20 точки и 9 борби. Ростислав Тончев отбеляза 15 точки. С дабъл-дабъл от 14 точки и 10 борби завърши Стилиян Иванов, а 11 точки добави Виктор Серафимов.

20 точки за „Чавдар“ отбеляза Михаил Танев. Тодор Колев добави 11, а с по 10 се отчетоха  Ивайло Вучков и Данаил Христов (9 борби).

ШУМ.БГ