"Левски" остана на шест точки от лидера "Лудогорец" и не успя да съкрати аванса на шампионите в началото на плейофната фаза. Сините стигнаха само до 1:1 на своя "Георги Аспарухов" срещу "Ботев" (Пловдив) в мач, белязан от много нерви и голяма съдийска грешка.

Сините откриха след несъществуваща дузпа, отсъдена при много спорни обстоятелства от рефера Никола Попов. Швейцарецът се разписа още преди почивката, но Кристиян Димитров донесе точката на "Ботев" с попадение в 47-ата минута.

Освен това в продължение на 40 минути "Левски" игра с човек повече, но не убеди, че е по-добрият отбор на терена.

"Левски" е трети в таблицата с 57 точки, с шест по-малко от "Лудогорец" и с три зад ЦСКА. "Ботев" остава четвърти с 45 точки, като има две повече от "Берое".

Георги Дерменджиев направи доста промени, като заложи на Живко Миланов на десния фланг на защитата. В средата на терена сините действаха с четирима души, а в атака бяха Валери Божинов и Станислав Костов. Освен, че започна сред титулярите Миланов получи и капитанската лента, която от началото на сезона се носеше от Иван Горанов.

Началото на мача беше белязано от два удара за домакините, но изстрелите на Сейдахмет и Мариани минаха встрани от целта. "Ботев" прие играта изцяло в своята половина, като действаше на контраатака, докато "Левски" задържаше топката.

Това обаче не носеше нищо на домакините, които рядко получаваха пространства около наказателното поле на "Ботев".

Постепенно нервите взеха връх, като играта се накъса заради много остри влизания и няколко сериозни сблъсъка. Най-спорният момент в мача дойде в 34-ата минута след флангова атака на сините отдясно.

Живко Миланов получи пространство и центрира, а след рикошет в Димитър Пиргов топката стигна до Паулиньо, който опита да я върне към дузпата с глава. Реферът Никола Попов видя игра с ръка на стоящия до Паулиньо Филип Филипов и посочи бялата точка.

Повторенията ясно показаха, че топката среща рамото на Филипов, а на всичкото отгоре ръката на бранителя на "Ботев" е плътно прилепена до неговото тяло, без той да прави опит да играе с нея. Въпреки протестите на гостите Попов не промени решението си, вдигайки и жълт картон на капитана Лъчезар Балтанов за оспорване.

От бялата точка Давиде Мариани стреля силно в левия ъгъл на Даниел Кайзер и откри - 1:0. Швейцарецът се разписа за десети път от началото на сезона, като за четвърти път стори това от дузпа.

До края на първата част и двата тима имаха по няколко удара, но без да се открие реална голова опасност пред някои от двамата вратари.

На почивката в лагера на "Левски" беше извършена и смяна, след като Валери Божинов не успя да продължи мача и беше заменен от Серджиу Буш.

Играта на "Левски" не се промени към по-добро и "Ботев" успя да изравни само две минути след подновяването на играта. При центриране от фаул защитата в синьо продължително не успя да изчисти топката, като накрая Живко Миланов я изпрати точно на границата на наказателното поле.

Там централният защитник Кристиян Димитров стреля хубаво от воле с левия крак, а Николай Михайлов само изгледа как топката влиза в мрежата му - 1:1.

Само три минути, след като вкараха гол пловдивчани остана и с човек по-малко. Капитанът Балтанов фаулира откъсващия се Паулиньо отляво при един закъснял шпагат. Съдията Попов му показа втори жълт картон и го изгони.

Въпреки че бяха с човек повече и срещнаха отбор, напълно приел играта в своята половина сините така и не успяха да стигнат до големи опасности. Най-чистото положение беше за Паулиньо, но той реши да действа сам без да подава, като ударът му със завъртане на 180 градуса излезе в аут.

Няколко пъти домакините стигаха до центрирания, но без това да затруднява сериозно Даниел Кайзер или защитата в жълто-черно.

Дневник