Боксьорът в тежка категория Каш Али е с отнет лиценз след хаоса, който предизвика по време на мача с британския си сънародник Дейвид Прайс. Двубоят в Ливърпул завърши с дисквалификация за Али.

Съдийското решение дойде, след като в петия рунд той ухапа съперника си.

Засега Али е със спрени права от ръководството на британския бокс. Възможните наказания след разглеждането на случая са глоба или спиране на правата, пише Би Би Си. Предстои Али да бъде изслушан.

Прайс, за когото това е 24-а победа от 30 мача, заяви че съперникът му е поискал реванш, но уточни: "Не искам да споделям ринга с такова животно". За Али това е първо поражение на професионалния ринг след 16 победи.

Случаят върна спомените за знаменития мач от 1997 г., в който Майк Тайсън отхапа част от ухото на Ивендър Холифийлд. Тогава Тайсън беше глобен 3 млн. долара, а лицензът му в Невада беше отнет за година.

Публиката остана силно разочарована, като изпрати Али с освирквания. Към ринга имаше и хвърлени бутилки. Мениджърът на световния шампион Антъни Джошуа - Еди Хърн, се включи в коментарите, като написа: "Правило първо - не хапи човек от Ливърпул, когато си в Ливърпул".

Дневник