Вратарят на английския национален отбор и "Евертън" Джордан Пикфорд е разследван от полицията в Съндърланд за участие в улично сбиване, предава Би Би Си. То се е случило в неделя в почивния ден на футболиста, който в събота игра за клубния си тим "Евертън" при победата с 2:0 над "Уест Хем".

В неделя Пикфорд е бил в родния си град, където е гледал по телевизията финала в турнира за Футболната лига между "Съндърланд" и "Портсмут", загубен от "черните котки" с дузпи.

"Получихме сигнал за безпокойство, причинено от голяма група хора на "Тунстол роуд" 19 минути след полунощ в понеделник. Провежда се разследване за уточняване на обстоятелствата около инцидента. Смята се, че няма сериозно ранени", казва говорителят на полицията в региона на Тайн и Уиър.

В социалните мрежи се появи видео от инцидента, на което се вижда, че мъж, приличащ на 25-годишния Пикфорд, участва в сбиване. На други видеоматериали Пикфорд е в пъб и бие бира. След излизането на видеоматериалите "Евертън" също обяви, че разследва случая.

Смята се, че Пикфорд се е бил с фен на "Нюкасъл", но все още няма доказателства.

"Клубът беше уведомен за инцидент с предполагаемо участие на един от нашите играчи. Затова ние разследваме", обявиха "карамелите".

Пикфорд беше част от първия тим на "Съндърланд" между 2011 и 2017 г. и игра в 31 мача в последните два сезона на клуба във Висшата лига. През 2017 г. "Евертън" го купи за 25 милиона паунда, с което той стана най-скъпият английски вратар.

След силните си изяви Пикфорд стана №1 и в националния тим на Англия и беше титуляр по време на световното първенство през миналото лято, на което "Трите лъва" завършиха на четвърто място.

Дневник