"Тръгваме на битка. Сериозна, професионална футболна битка. На мен ми трябват гладиатори, биткаджии".

Това заяви треньорът на ЦСКА Любослав Пенев след победата с 1:0 срещу "Черно море" в събота, с която отборът му се доближи на три точки от "Лудогорец" в първенството. Развоят допринесе за допълнителното увеличаване на интереса към вълнуващата седмица, която предстои за двата състава.

"Лудогорец" и ЦСКА ще изиграят два много важни мача в Разград тази седмица. Довечера в 18.30 ч. шампионите приемат съперника си в четвъртфинал за Купата на България, а три дни по-късно е двубоят за първенство.

И двамата треньори обявиха, че искат две победи, но уточниха, че и вниманието им в момента е насочено единствено към мача за купата.


"По никакъв начин нито аз, нито футболистите ще подценим двубоя за Купата на България. Ясно е, че мачът за първенството е от по-голямо значение, но и срещата за купата има стойност", каза Стойчо Стоев.

"ЦСКА е в по-добро спортно-техническо състояние от "Левски" в момента, но това не значи, че е по-добър отбор. Просто в момента ЦСКА са ни най-сериозният ни опонент", добави той.

Колегата му Любослав Пенев заяви: "Ще играем футбол. И ще искаме да победим чрез футбол".

И двамата заявиха, че е възможно заради високите страсти да има напрежение и провокации. Пенев изтъкна, че е задача на футболистите му да действат умно и да се предпазват от подобни ситуации.


Преди година ЦСКА и "Лудогорец" отново играха в четвъртфиналите, като тогава червените излязоха краен победител. На "Българска армия" те стигнаха до успех с 2:1 след вълнуващ мач с продължения.

В Първа лига "Лудогорец" стигна до победа с 1:0 в Разград, а в София двубоят завърши 1:1.

Най-добрият съдия в България за 2018 г. Николай Йорданов ще ръководи двубоя за купата тази вечер. Той беше рефер и на последния мач между двата състава.

Дневник