Лионел Меси отново се превърна в герой за "Барселона" и помогна на отбора си да се спаси от загуба в първенството. С два гола в добавеното време каталунците стигнаха до 4:4 при гостуването си на "Виляреал".

Воденият от Ернесто Валверде отбор поведе с 2:0 още до 16-ата минута чрез Коутиньо и Малкълм. След това зрителите видяха нещо малко очаквано - "Виляреал" вкара четири гола, като удари и греда. Домакините вървяха към победа, когато подейства магията "Меси".

Аржентинецът се появи като резерва в 61-ата минута, когато резултатът беше 2:2. В 90-ата той изпълни впечатляващ фаул и намали за 3:4. Секунди по-късно натискът на "Барселона" даде резултат и Луис Суарес изравни със силен удар по земята.

Каталунците имат 70 точки и водят с осем пред "Атлетико" (Мадрид) преди мача помежду им на "Камп ноу" в събота. По-рано тази вечер "дюшекчиите" стигнаха до 2:0 срещу "Жирона". "Реал" (Мадрид) е трети с 57.

"Барселона" поведе в 12-ата минута след бърза атака, при която Малкълм подаде на Коутиньо, който на празна врата вкара. Четири след това Малкълм засече с глава подаване от дясно и удвои.

Чуквуезе намали в 23-ата минута, когато получи пред вратата и стреля в гредата. Топката се върна у него и той се възползва, за да вкара.

В началото на втората част Екамби изравни с неочакван гол и грешка на Марк Андре Тер Стеген. Играчът на "Виляреал" напредна по дясното крило и от малък ъгъл стреля право във вратата.

Домакините направиха обрата си пълен и взеха добра преднина с попаденията на Ибора и Бака. В 86-ата минута Гонсалес получи втори жълт картон и "Виляреал" остана с човек по-малко. В заключителните секунди дойде времето на Меси и Суарес, които направиха така, че "Барселона" да остане с две загуби в първенството.

Дневник