Звездата на "Оклахома сити тъндър" Ръсел Уестбрук записа поредния си впечатляващ мач в Националната баскетболна лига (НБА), завършвайки с "трипъл-дабъл" при победата със 119:103 над "Лос Анджелис лейкърс". Още по-внушително беше, че плеймейкърът на "гръмотевиците" реализира 20 точки, овладя 20 борби и даде 21 асистенции.

С това си постижение Уестбрук е едва вторият играч в историта на НБА, който достига до 20+ във всяка една от трите категории. Преди него това беше правил единствено легендарният Уилт Чембърлейн на 2 февруари 1968 г. Преди 51 години Чембърлейн записва 22 точки, 25 борби и 21 асистенции.

Това е 31-ви "трипъл-дабъл" за Уестбрук през сезона. В кариерата си в НБА той вече има 134, като е само на четири от второто място, заемано от Меджик Джонсън. Лидер в тази класация е Оскар Робъртсън (181). От действащите играчи в НБА в топ 10 са още двама Леброн Джеймс е пети с 81, а Джеймс Хардън заема девето място с 42.

Уестбрук не започна добре мача, като вкара само два от първите си 14 изстрела. Все пак той завърши с осем точни стрелби от 23 опита, включително две от девет от наказателната линия. Звездата на "Тъндър" реализира и два от три опита от наказателната линия.

По-рано през сезона Уестбрук подобри рекорда на Чембърлейн по поредни мачове с "трипъл-дабъл", като го направи в серия от 10 срещи.

В друг мач от Западната конференция шампионът "Голдън стейт уориърс" постигна важна победа над "Денвър нъгетс" със 116:102. Благодарение на успеха си Стеф Къри и съотборниците му почти сигурно си гарантираха първото място в конференцията преди плейофите.

"Воините" са с баланс 53 победи и 24 загуби. Те направиха силен мач, блокирайки 11 изстрела на съперника и откраднаха 11 топки.

Дневник