Италианският футболен клуб "Интер" ще заведе дело срещу Дейвид Бекъм заради името на отбора му в САЩ, съобщава Calciomercato. Причина е името, което бившият английски национал избра за тима си, с който ще влезе в Мейджър лийг сокър (МЛС) през 2020 г. - "Клуб интернасионал де футбол Маями", наричан "Интер" (Маями).

Заради сходството правният отдел на италианския клуб е провел консултации в последните месеци заради името на тима от Маями.

Миланският клуб вече е подал своята жалба до Комитета за търговските марки. Ще бъде направен анализ и ще се вземат предвид позициите на двата клуба, преди да се стигне до избор. Може да се стигне до решение за регистриране на ексклузивна марка, което ще даде предимство на "Интер".

От клуба на Бекъм контрират, че пълното име на италианския отбор е "Интернационале". Те добавят, че по света има няколко клуба, в чието име "Интер" присъства. "Интер" (Маями) беше създаден от Бекъм през 2018 г., като тимът се готви да влезе в МЛС през 2020 г. Две години по-късно се очаква тимът да има и свой собствен стадион, който ще бъде построен до летището в Маями.

Преди години друг италиански клуб "Ювентус" имаше подобен спор с румънския "Ювентус" (Букурещ). Тогава "бианконерите" заведоха дело заради идентична емблема, която румънците използваха, и ги принудиха да я сменят. Името на румънския тим обаче се запази.

Дневник