Трима основни футболисти бяха извадени от първия отбор на "Левски". Централният защитник Давид Яблонски, десният бек Милош Цветкович и крилото Жерсон Кабрал няма да носят повече екипа на сините, обяви клубът на официалния си сайт.

Договорите на тримата изтичат след края на сезона. Очакваше се през зимната пауза да се водят преговори за удължаването на контрактите им. В крайна сметка спортно-техническото ръководство на "Левски" реши да се откаже от услугите им.

"Беше взето решение, че няма да се разчита на тях в оставащите мачове от плейофите на Първа лига. Клубът изказва своята благодарност на Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович за всеотдайната игра със синята фланелка", се казва в съобщението на "Левски".

Яблонски беше привлечен в "Левски" в началото на 2017 г. Чешкият футболист бързо се утвърди в състава и в края на същата година беше избран за най-добър защитник в Първа лига.

Цветкович пристигна на "Герена" през лятото на 2017 г. Сърбинът също си извоюва бързо позицията на титуляр, но изгуби мястото си след привличането на Живко Миланов през зимата.

Кабрал подписа с "Левски" през есента на 2017 г. Юношата на "Фейенорд" и бивш младежки национал на Холандия се представяше добре този сезон, като отбеляза десет гола в 26 мача. Според "Гонг" 28-годишният футболист е имал високи финансови претенции, заради което клубът се е отказал от услугите му.

Ситуацията с Яблонски, Цветкович и Кабрал връща спомените в "Левски" от пролетта на 2017 г. Тогава от отбора, воден от Николай Митов, бяха извадени четирима играчи - Георги Костадинов, Джереми де Нойер, Антонио Аниете и Сърджан Лукин.

Дневник