За втора поредна година ЦСКА елиминира "Лудогорец" в турнира за Купата на България, след като постигна гръмка победа над шампиона с 1:0. Червените надвиха разградчани в емоционален четвъртфинален сблъсък на "Лудогорец арена" след попадение на Рубен Пинто в 30-ата минута.

През миналия сезон ЦСКА отстрани шампиона именно на четвъртфинал, като това се случи с победа в София с 2:1 след продължения. И този път в срещата имаше много драма, макар че ЦСКА беше далеч по-добър от съперника си. Все пак "Лудогорец" имаше златен шанс в края на редовното време, когато Вандерсон удари греда. Освен попадението, което отбелязаха гостите от София, те пропуснаха и няколко много добри шанса да направят победата си далеч по-убедителни.

Двубоят беше първият от поредицата два между съперниците. Само след три дни "Лудогорец" приема ЦСКА за втори път, този път мач за първенство, който отново е в Разград.

Червените са вторият полуфиналист след "Локомотив" (Пловдив), който преди ден отстрани "Етър" след дузпи.

От първата минута на двубоя ЦСКА не показа никакво притеснение срещу шампиона и въпреки очакванията да приеме играта в своята половина, направи точно обратното. Червените бяха агресивни в средата на терена, опитвайки да печелят близо до половината на домакините.

Дългите подавания на ЦСКА имаха голям успех, след като футболистите на крилата бяха оставяни един на един.

До 13-ата минута ЦСКА няколко пъти създаде смут в наказателното поле на шампионите. Почти всичко по-интересно идваше от десния фланг, където Жоржиньо беше много активен срещу играещия на нетипичен пост Сисиньо.

Първоначално нападателят на ЦСКА проби зад гърба на Сисиньо, но беше фаулиран от бразилеца. След последвалия свободен удар Тиаго центрира прекалено силно и не се случи нищо интересно.

Силните минути за ЦСКА продължиха, като при поредната атака отляво Али Соу се измъкна, но задържа прекалено дълго и не успя да намери свой съотборник в наказателното поле.

Първата по-сериозна ситуация за "Лудогорец" дойде след удар на Анисе, но топката излезе в корнер. Малко по-късно и Марселиньо опита късмета си, но с много слаб макар и точен удар. Шампионите изпитваха големи проблеми в атаките си, като завършващото подаване липсваше.

Най-добрата възможност за ЦСКА беше в 28-ата минута, когато Нуно Томаш намери с дълго подаване Соу. Гамбиецът овладя много красиво на гърди, с което елиминира Моци, но опитът му за удар беше блокиран от Сисиньо. След това нападателят на гостите се засуети.

Точно 30 минути след началото на мача ЦСКА откри. Рубен Пинто се разписа с много красив удар от около 25 метра в долния ляв ъгъл на Ренан. Станислав Манолев не успя да изчисти топката по най-добрия начин, а след това Горалски и Моци не противодействаха на Пинто. Румънецът дори се наведе, вместо да блокира изстрела.

Това беше едва четвърти гол на Пинто от началото на сезоан. За последно португалецът вкара в края на октомври срещу "Витоша" (Бистрица) отново в среща за Купата на България.

До края на първата част "Лудогорец" така и не успя да направи нищо в предни позиции. Тимът от Разград дори имаше късмет, че остана с 11 души на терена, след като Сисиньо атакува агресивно Жоржиньо. Защитникът на шампионите направи тактическо нарушение в центъра на терена, но повторенията показаха, че атакува съперника си в стомаха с високо вдигнат крак, а бутоните му бяха напред.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. Още в първите пет минути ЦСКА имаше два добри шанса да вкара второ попадение и да направи голяма крачка към класиране на полуфиналите.

Анисе сгреши елементарно пред наказателното поле, но изстрелът на Тиаго излезе в аут.

След това нервите на терена взеха връх и играта стана накъсана, като добрите изпълнения се брояха на пръстите на едната ръка. Съдията Николай Йорданов започна да дава и много повече картони.

Единственият шанс пред "Лудогорец" се откри пред Кешеру, но неговият удар излезе в аут. Шампионите направиха и смени от пейката, откъдето влязоха Светослав Дяков и Серкан Юсеин.

Най-доброто положение за червените се откри в последните пет минути, когато резервата Евандро изпусна сам срещу вратаря. "Лудогорец" отговори с отлична ситуация пред Вандерсон, но бразилецът удари греда.

Дневник