„Реал" (Мадрид) може да запише най-слабия си сезон от 10 години насам, след като в сряда вечерта загуби с 1:2 при гостуването на "Валенсия". Поражението беше първо за "Реал" след завръщането на Зинедин Зидан на треньорския пост и общо девето за тима от началото на сезона в Ла Лига.

"Валенсия" стигна до трите точки на "Местая" с голове на Гонзало Гедеш в 35-ата и Есикел Гарай в 83-ата минута. За "Реал" точен беше Карим Бензема в третата минута на добавеното време.

След 30 мача "Реал" има 18 победи, три равенства и девет загуби, и е събрал едва 57 точки. Тимът е на пет зад втория "Атлетико" (Мадрид) и на 13 зад лидера "Барселона".

Най-слабият сезон на "Реал" беше 2008-09 (първият на Кристиано Роналдо), когато съставът имаше 10 загуби в Ла Лига. Тогава тимът записа 78 точки и не успя да вземе трофей.

"Мисля, че през първото полувреме не бяхме на ниво. До техния гол не направихме нищо и чак след това започнахме да играем футбол, както можем. След това беше по-трудно срещу добър отбор, който знае как да се защитава и да контраатакува. Моите футболисти опитаха всичко, но не се получи. От всяка загуба боли и не съм доволен", каза Зидан след мача.

Дневник