Педиатърът д-р Севдалина Стойкова, дългогодишен началник на Неонатологичното отделение на МБАЛ – Шумен е в Топ 5 на националната кампания „Достойните лекари“, съобщиха организаторите от „Фаркол“АД.

Най-добрите лекари и здравни работници от цялата страна получиха номинации чрез онлайн гласуване, което се проведе в периода 18 март – 3 април. Тазгодишното издание на кампанията събра рекорден брой гласове. Общо в онлайн платформата са отчетени над 10 000 гласа за медици и лечебни заведения от страната. Номинации получиха над 500 здравни работници с различни медицински профили.

„Благодаря на всички, които са ми гласували доворие и са гласувли за мен. Това е спонтанно и за мен е това е много ценно. Благодаря на всички, че са оценили моята отдаденост към дечицата“, каза за ШУМ.БГ д-р Стойкова. 

С най-много номинации в петицата на любимите медици попаднаха акушер-гинеколог, общопрактикуващ лекар, педиатър и двама кардиолози. С най-висок вот е: д-р Станислав Славчев – специалист акушер-гинеколог в МБАЛ „Св. Анна“ - Варна, следван от д-р Даниела Красимирова – обща медицина, Разград, д-р Борче Николовски – кардиолог в МБАЛ „Бургасмед“ Бургас, д-р Севдалина Стойкова – специалист педиатър в МБАЛ Шумен, д-р Пламен Пенчев, специалист кардиолог в УМБАЛ „Дева Мария“ - Бургас.

За първи път в рамките на кампанията „Достойните лекари“ се връчва и приз за болница, ползваща се с най-голямо доверие от страна на пациентите. За приза се състезаваха над 200 от водещите лечебни заведения у нас. Убедително за „Болница на 2019 година“ бе избрана МБАЛ „Св. Анна“ - Варна. Много добра оценка получи и УМБАЛ „Дева Мария“ - Бургас, която се нарежда веднага след победителя.

Награждаването на отличените лекари и болница ще се състои в навечерието на Професионалния празник на здравните работници – 7 април.

Проектът „Достойните лекари“ цели да инвестира в доверието и уважението към хората с бели престилки, които имат нужда от заслужено обществено признание. Кампанията се организира за трета поредна година.

ШУМ.БГ