Министърът на туризма Николина Ангелкова отдаде твърденията на лидера на НФСБ Валери Симеонов за това, че е купила апартамент на по-ниски от пазарните цени, на неговите "силни чувства" към нея. Двамата влизаха неколкократно в конфликт във вижданията си за управлението на туризма докато Симеонов беше вицепремиер.

Тя заяви, че ще се съобрази с всякакво решение за нейното бъдеще на премиера Бойко Борисов, но добави, че още утре ще представи всички документи за имотната си сделка. "Не съм говорила с г-н Борисов, веднага ще се чуем и всичко, което разпореди, аз ще го направя", каза министърът.

Ангелкова направи кратко изявление на летище София след връщането си от международен форум в Севиля.

Тя каза, че жилището е дарение от родителите й и е купено в груб строеж през 2008 г. То е от 116 кв. м плюс мазе и гараж. Платени са 75 хил. лв. лични средства на родителите й като министърът на няколко пъти подчерта, че акт 14 означава не само още разходи, но и риск за купувача дали строежът въобще ще бъде завършен. Тя каза, че още преди сделката е поръчала независима пазарна оценка и тя е на същата сума, която в крайна сметка е била платена. Министърът добави, че данъците са платени върху тази сума, а не върху данъчната оценка. Поясни обаче, че в имуществената й декларация през 2011 г. погрешно е записана данъчната оценка. Жилището е в софийския кв. Овча купел.

Дневник