Ботев" (Пловдив) и ЦСКА е дербито от полуфиналите в турнира за Купата на България. Жребият, изтеглен веднага след края на четвъртфиналите, определи пловдивчани да бъдат домакин в първата среща, която ще бъде на 16 април.

В другата двойка са "Локомотив" (Пловдив) и "Септември".

Първите мачове са на 16 и 17 април, а реваншите седмица по-късно - 23 и 24 април. Финалът ще бъде на 15 май.

ЦСКА е на полуфинал за втора поредна година, където през миналия сезон отпадна от "Левски". За "Ботев" участието сред най-добрите четири е трето поредно. Жълто-черните спечелиха турнира преди две години. Двата тима вече се срещнаха два пъти в редовния сезон. Първата среща в Пловдив завърши наравно 0:0, а на "Българска армия" в последния кръг от 2018 г. червените спечелиха с 2:1.

"Не може да се говори за фаворит в подобни мачове. ЦСКА е един добър отбор, аз лично се надявам целият ни състав да бъде наличен до тези срещи", каза треньорът на "Ботев" Николай Киров.

Пловдивчани вече отстраниха един отбор с името ЦСКА дотук в турнира. В първия кръг "Ботев" победи "ЦСКА 1948" след успех с 4:1.

След като "Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА вече си бяха осигурили участие във финалната четворка, "Септември" и "Ботев" също стигнаха до полуфиналите. Тимът от София победи единствения отбор от Втора лига "Струмска слава" с 2:0 с голове на Иван Тилев и Георги Русев.

"Ботев", подобно на "Локомотив", се класира на полуфинал след изпълнение на дузпи срещу "Черно море". В редовното време резултатът беше 1:1 с попадения на Феребори Боре и Мартин Минчев. При наказателните удари Пламен Димов би над вратата, а стражът на "Ботев" Даниел Кайзер спаси изстрелите на Васил Панайотов и Дани Кики.

Полуфинали
"Ботев" (Пловдив) - ЦСКА
"Локомотив" (Пловдив) - "Септември" (София)

Дневник