От началото на кампанията досега, за около месец вече са събрани близо един тон ненужни пластмасови капачки в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на общинска администрация като благодарят на училища, детски градини, институции и граждани, които се включиха в благотворителната акция в подкрепа инициативата на Сдружение „Аз вярвам и помагам“.

От общината припомнят, че на различни места в града са поставени пластмасови съдове за събиране на пластмасови капачки. Желаещите да се присъединят към кампанията, могат да използват контейнерите, поставени на входа в сградата на Община Шумен, областната администрация, Диагностично-консултативния център (ДКЦ 1), МБАЛ – Шумен, Младежкия дом, Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, ШУ „Еп. К. Преславски“ – централна сграда и в сградата на Педагогическия факултет, Медицинския филиал към МУ – Варна и в Радио Шумен. Гражданите, фирмите и учрежденията, които вече имат събрани капачки, могат да ги предават в двора на дивизията (бившето военно поделение) през централния вход, където има денонощна охрана.

Събраното количество ще бъде транспортирано  и предадено на организаторите на кампанията Сдружение „Аз вярвам и помагам“ на 13 април във Варна на площада пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. С получените парични средства ще бъде закупена и дарена медицинска апаратура за най-голямото отделение по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р. Димитър Стаматов – Варна“ и най-голямото отделение за детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна.

ШУМ.БГ