Две седмици след като Цецка Цачева подаде оставка като министър на правосъдието заради скандала с купения под пазарните цени апартамент, парламентът я освободи и избра за нов титуляр на поста досегашния шеф на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ. За гласуваха 120 народни представители, а 15 бяха против.

Предложението за промяна в състава на Министерския съвет бе включено като извънредна точка в програмата на Народното събрание около 9:03 часа тази сутрин. В отсъствието на премиера Бойко Борисов кандидатурата на Данаил Кирилов бе представена от вицепремиера Томислав Дончев. В пленарната зала бе почти целият кабинет. Решението бе гласувано без дебат. Камерите не показаха депутати от кои парламентарни групи са гласували против. В 9:09 часа Кирилов положи клетва като правосъден министър.

Очаква се правната комисия в парламента да бъде оглавена от депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров. От "Атака" и депутати от т. нар. малка коалиция обаче настояват това да бъде зам.-председателят на парламента от "Обединени патриоти" Явор Нотев.

Дневник