Кметът на Созопол Панайот Рейзи обяви, че ще се кандидатира за нов мандат, въпреки че в момента е обвинен от прокуратурата за присвояване на над 2 млн. лв. от бюджета на общината. Според него, обвинението "не е предизборен отстрел" и, ако се стигне до дело, ще докаже, че е невинен.

Софийската градска прокуратура поиска от Специализирания наказателен съд да отстрани от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи, както и главния счетоводител в общината Златка Мусева. Адвокатът на Рейзи е в чужбина и той се яви в залата без защитник. Заради това Специализираният наказателен съд отложи заседанието за понеделник. Междувременно кметът на Созопол остава с най-леката мярка за неотклонение подписка.

Той и главният счетоводител на общината са обвинени заедно с техен съучастник, че са присвоили над 2 млн. лв. от общинския бюджет от 29 август 2014 г. до 27 март 2017 г. Разследват се 33 отделни договора за строително монтажни дейности - ремонти на улици, детски градини, почистване на дерета и други. "Всичко по договорите е извършено. Няма как да попречат на разследването и няма причина да бъда отстранен от длъжност", каза пред журналисти след края на заседанието кметът на Созопол.

Дневник