Германското списание "Шпигел" съобщи, че е спечелило съдебния спор покрай скандала за укриване на данъци със звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо.

Със съдебно решение в края на февруари 2017 г. на "Шпигел" беше забранено да публикува информация от Football Leaks за данъчни злоупотреби на Роналдо, Месут Йозил и треньора Жозе Моуриньо. Тримата бяха част от "Реал" (Мадрид) в началото на десетилетието.

Списанието беше заплашено от глоба от 250 хиляди лева, но обжалва решението. Две години по-късно съдът в Хамбург отсъди в полза на "Шпигел", който запазва правото си да публикува информация по скандала с укриване на данъци в испанския футбол.

Роналдо се призна за виновен по делото. Той избегна влизане в затвора, тъй като според испанското законодателство първа присъда до две години затвор се заменя с пробация.

В началото на годината Роналдо се яви в съда в Мадрид, за да потвърди споразумението с данъчните власти в Испания. През лятото двете страни се разбраха 33-годишният футболист да плати 18.8 милиона евро срещу присъда за 23 месеца. 

Дневник