Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев се надява, че мачът с "Лудогорец" в събота ще бъде решен на терена в спор между футболистите. Той отново изрази разочарованието си от съдийството на Николай Йорданов в двубоя в Разград за купата преди два дни.

"Ако трябва да се върнем към мача само за едно нещо – и двата отбора играха добре, просто победи по-добрият с разлика във футболните елементи. Нека там се реши спорът между отборите – на терена и между футболистите, а също и треньорските щабове, които са отстрани. А не – отново казвам и повтарям – основни действащи лица, които да искат да са главни герои, да избиват комплекси, да бъдат съдийската четворка", заяви Пенев в Русе, където ЦСКА е на лагер.

Според него не е нормално съдия на мача за първенство в събота да е Драгомир Драганов, който беше четвърти съдия на двубоя в сряда.

"Не знам доколко е редно и логично четвъртият съдия след три дена да ти свири мач. Ако беше нещо помощник, делегат евентуално.... Ако имаме още четири-пет мача в региона, може би двамата странични също ще ни бъдат главни. Това може би са някакви неща, които не познавам в правилника. За мен не е нормално", заяви Пенев.

Треньорът на червените посочи, че си е направил изводи от предната среща и вече е представил анализа си пред футболистите.

"Единият мач за купата премина, ние сме доволни, играхме много силно и постигнахме целта. Този мач вече остава в историята и от два предстоящи мача срещу "Лудогорец" остава да се изиграе един. Това вече е плейоф срещу основния ни конкурент, така че абсолютно всичко е реално. Целта не се променя. Онзи ден казах – от двата мача най-важен беше първият. Сега него го няма, така че остава следващият, който не е по-маловажен мач за нас", каза Пенев.

Дневник