Гласуването в Европарламента на първо четене на законодателния пакет "Мобилност", който ощетява българските превозвачи, не е нито загубена, нито спечелена война. Така министърът на транспорта Росен Желязков коментира темата в предаването "Панорама" на БНТ.

"Когато се налагат спорни решения, няма победители, това компрометира свободния пазар и разбирането за пропорционалност, особено преди европейски избори", добави Желязков.

По думите му "това са институционални битки и тактики", а в България "след 12 г. членство не бяхме научили урока, че трябва да правим компромиси". "Не сме се научили още да търгуваме с неща, които зависят от нас, за да получим облага, която ни вълнува", добави той.
.
Този процес ни даде повече, отколкото ни отне - показа, че институциите могат да се обединят за националната кауза, каза транспортният министър и подчерта, че българските депутати са били единни в защита на националната кауза без да се делят по партийна принадлежност.

Евродепутатът и лидер на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който беше гост в същото предаване, добави: "Когато чуваме тезата за "Европа на отечествата" като добра политика, ето това го видяхме вчера - големите, силни централни икономики се обединиха. Ето това не искаме".

Дневник