Лудогорец" и ЦСКА излизат днес за втория мач помежду си за седмицата. Срещата отново е в Разград, като започва в 17.15 ч.

След триумфа си в сряда в четвъртфинала за Купата на България, червените ще опитат да използват психологическото си предимство, за да останат в спора за титлата.

Мачът трудно може да се определи като решаващ за спора за титлата, но изходът от него ще е от огромно значение. "Лудогорец" е начело с три точки преднина и при евентуален успех осем кръга преди края ще е в отлична позиция за спечелване на осма поредна титла. При всеки друг резултат ЦСКА ще получи прилив на енергия и ще увеличи възможностите си за спиране на хегемонията на състава от Разград.

Червените вече нанесоха тежък удар по "Лудогорец", тъй като не само го отстраниха за купата, но и го надиграха - нещо, което рядко се вижда срещу шампионите.


Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че е подготвил футболистите си за мача. "Единият мач за купата премина, ние сме доволни, играхме много силно и постигнахме целта. Този мач вече остава в историята и от два предстоящи мача срещу "Лудогорец" остава да се изиграе един. Това вече е плейоф срещу основния ни конкурент, така че абсолютно всичко е реално. Целта не се променя. Онзи ден казах – от двата мача най-важен беше първият. Сега него го няма, така че остава следващият, който не е по-маловажен мач за нас", каза Пенев.

Надеждите му са, че двубоят ще се реши от футболистите, като изрази недоволството си от съдийството в предния мач.

Колегата му Стойчо Стоев заяви след загубата в сряда: "Всеки умен човек си взима поуки, не вярвам да се сме от другата категория. Ние сме имали трудни моменти. Въпросът е как ще излезем от тях".

И в двата състава има наказани играчи - за "Лудогорец" няма да играят Яцек Горалски и Сисиньо, а ЦСКА ще е без Жанио Бикел.

От "Лудогорец" призоваха привържениците си да преглътнат поражението от преди три дни и да подкрепят отбора. "Всяка загуба е неприятна и е напълно разбираемо вашето разочарование от подобен резултат. Днес (четвъртък) е ден за равносметка и възстановяване. Бъдете сигурни, че "Лудогорец" има опитен треньорски щаб и калени в битки футболисти. Те ще направят всичко необходимо, за да постигнат главната цел – шампионската титла на България. Благодарим ви за подкрепата вчера и ви очакваме отново на стадиона в събота", се казва в обръщението в сайта на клуба.

Дневник