Футболният агент Джовани Бекали потвърди новината, че ще помага на "Левски". Румънецът, който е собственик на мениджърската агенция "Бекали мениджмън консултинг" обясни, че се е договорил с Васил Божков и ще помогне на сините да са шампиони отново.

"Ние трябва да помогнем на моя приятел Васил (Божков), за да извади "Левски" от проблемите, в които е изпаднал клубът през последните 3-4 години. Целта е "Левски" отново да бъде шампион на България. За целта ще търсим футболисти, които не струват много. Те ще са млади, за да може след това да донесат пари на клуба. Най-важното е повече в "Левски" да няма играчи с договори за по 25-30 хиляди евро на месец. Въпреки че Васил е богат, това не означава, че трябва да хвърля парите си просто така. Аз ще бъде нещо като негов бодигард – няма да позволя на играчите да му крадат парите", каза Бекали в интервю за "Тема Спорт".

Румънецът добавя, че е препоръчал на "Левски" да вземат Богдан Патрашку за главен скаут. Бекали е правил редица трансфери в България, на голяма част от румънските футболисти. Той доведе и Жуниор Мораеш в ЦСКА през 2011 г., когато бразилецът стана голмайстор на "А" група.

"Ще намерим нов Жуниор Мораеш на "Левски". Ще идват качествени играчи и то не такива, които струват много пари, както и получават големи заплати. На един отбор като "Левски" не му трябват 5-6 тарикати на по 28-30 години, които да взимат високи суми, а млади играчи. Такива, които след две-три години да струват по няколко милиона", добави румънецът.

Бекали дава за пример "Стяуа",който е собственост на неговия братовчед Джиджи Бекали. "През последните десетина години прибра около 150 милиона евро. За да почне да печели е вложил 30-40 милиона евро, а сега играе със спечелените, не налива още. Това трябва да направи и Васил".

Дневник