"Ювентус" се доближи до осма поредна титла в Серия А след обрат над "Милан" в голямото дерби на Калчото. "Бианконерите" стигнаха до успех над гостите от Милано с 2:1, независимо че изоставаха след първите 45 минути.

В герой за "Ювентус" се превърна 19-годишният Мойзе Кен, който реализира победния гол в 84-ата минута. Преди това "Милан" поведе с гол на Пятек, но в 60-ата минута Пауло Дибала изравни от дузпа.

За да си гарантират титлата седем кръга преди края "бианконерите" се нуждаят "Наполи" да загуби в неделя при домакинството си на "Дженоа". Тимът води с 21 точки пред неаполитанците.

"Ювентус" беше без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който се контузи в мач на Португалия. Нападателят беше оставен извън тима, за да се готви за четвъртфинала в Шампионската лига срещу "Аякс".

Преди почивката имаше много положения и за двата тима, но все пак "росонерите" успяха да поведат. Това се случи в 39-ата минута, когато Кщищоф Пятек се измъкна от защитата след подаване на Тимуе Бакайоко и реализира в мрежата.

За полския таран това беше осми гол от началото на сезона.

Все пак след почивката домакините се активизираха и стигнаха до гол. Това стана час след началото на срещата, когато точен беше Пауло Дибала. Аржентинецът вкара от дузпа, отсъдена за нарушение на Матео Мусакио срещу самия него. Дибала стреля мощно в средата на вратата и изравни.

След изравнителното попадение "Ювентус" натисна още и макар че Дибала излезе, неговият заместник на терена Мойзе Кен се прояви. Младият 19-годишен нападател се превърна в герой, след като вкара победния гол в 84-ата минута.

Миралем Пянич подаде към Кен, той овладя и още с второто си докосване прати топката неспасяемо в мрежата след плътен удар по диагонала.

Смените на Масимилиано Алегри донесоха резултат, след като и Пянич се появи на терена няколко минути преди Кен.

Дневник