Левски" се възползва от равенството между "Лудогорец" и ЦСКА и се върна в битката за титлата след трудна победа с 1:0 срещу "Черно море" във Варна. Станислав Костов отбеляза единственото попадение на стадион "Тича" в 16-ата минута.

Тимът на Георги Дерменджиев събра 58 точки, като се доближи на три от ЦСКА и на шест от лидера "Лудогорец". Следващата седмица сините посрещат шампионите на "Герена".

"Левски" и "Черно море" изиграха здрав, но скучен мач, в който почти нямаше голови положения. За цялата среща бяха отправени общо пет удара към двете врати. Само един от тях беше точен и се превърна в гол.

След 16 минути игра Костов получи подаване от Луис Нганиони, проби отляво на вратата и с десния крак насочи топката в близкия ъгъл. Нападателят на "Левски" отбеляза 20-ия си гол за сезона и поведе с два пред Клаудиу Кешеру в битката за голмайсторския приз.

След гола играчите на "Левски" се затвориха в своята половина. Тимът на Дерменджиев се отбраняваше много стабилно и не позволяваше на съперника да стигне до добри ситуации за изравняване.

Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като Нганиони беше изгонен с втори жълт картон в 86-ата минута. Домакините обаче не успяха да се възпозлва от численото си предимство в малкото оставащо време.

"Видяхте, че като стойности играта не беше нещо кой знае колко добро, но футболистите показаха характер. С тези хора, с които разполагаме, съм доволен от играта", каза Дерменджиев пред "Диема спорт".

Дневник