„Левски" ще използва повече футболисти от школата си до края на сезона. По този начин сините ще запълнят дупката от отсъствието на Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. Договорите на тримата изтичат през юни и клубът реши повече да разчита на тях.

"До края на сезона ще е така. Такова е решението на ръководството. Ще играят повече млади футболисти от школата, които от месеци тренират с първия отбор, от началото на сезона на практика, и проведоха цялата зимна в Кипър", заяви изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев след победата над "Черно море" във Варна в неделя.

"Тези млади футболисти трябва да трупат игрови минути, за да преценим техните качества. Те трябва да натрупат самочувствие, а ние пък - впечатления от тях в игрова обстановка, защото една такава атмосфера като тази на стадион "Тича" няма как да се усети в приятелски мачове и тренировки", допълни той.

Колев каза, че не е водил разговори за пари с Яблонски, Цветкович и Кабрал. "Проведохме откровен мъжки разговор с Яблонски и Цветкович. С Кабрал беше по-специфично, защото е специфична личност. Но и с него се разбрахме по мъжки, че "Левски" тръгва по нов път и ще налага и ще търси други футболисти."

Колев потвърди, че футболният агент Джовани Бекали ще помага на "Левски" за селекцията. По препоръка на румънеца сините назначиха и Богдан Патрашку за главен скаут.

"Джовани е дългогодишен приятел на "Нове холдинг" и лично на Васил Божков. С него имахме доста разговори. Видяхме се и лично тук. С Патрашку също говорихме. Той е човек, който познава българския футбола, играл е тук. Беше ни предложен като вариант и след като разговаряхме, стигнах до извода, че е млад човек, който има сходни с нашите разбирания за футбола и достатъчно познания, за да ни помогне да намерим нови футболисти и да конструираме отбора занапред", каза още Колев.

Той изрази съмнение в твърденията в румънските медии, че "Левски" ще има 10 милиона лева за селекция през лятото. "Много се надявам да ги има, но не съм запознат с такава информация и силно се съмнявам, че ще се случи. Да не говорим, че не е нормално да се случва в нашата българска действителност. За "Левски" има други приоритети от това да се изсипят милиони за селекция. Пробвано е в миналото и в крайна сметка от него наследство няма никакво", завърши Колев.

Дневник