Празник на здравето организираха в шуменската детска градина “Пролетна дъга”. В него участваха всички малчугани от детската градина и техните преподаватели. В празника се включиха и над 30 родители, съобщиха от пресцентъра на общината.

Децата разказаха пред своите родители колко е важно да се спазват правилата на здравословното хранене, какво е значението на плодовете и зеленчуците,  на личната лична хигиена, как трябва да мият редовно ръцете и зъбките си.

Научили правилата, които трябва да се спазват, за да растат здрави и силни малчуганите пяха, рецитираха, играха и заслужено всички групи получиха за награда комплекти със спортни пособия.

Празникът на здравето бе част от заниманията в училището за родители  по проекта на Община Шумен “Взаимодействието с общността - фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция” по Програма Здраве и образование за всички в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Подаръците за децата бяха закупени със средства от българо-швейцарския проект и връчени от Людмила Андреева, координатор в направление “Здравеопазване”. 

ШУМ.БГ