Българският футболен съюз (БФС) призова за уважително поведение от страна на всички, замесени в първенството. Ръководството на организацията оценява сезона в Първа лига като "един от най-интригуващите и атрактивни сезони в последните години" и се надява до края му конкуренцията да бъде "здравословна".

В последния кръг "Лудогорец" и ЦСКА направиха нулево равенство в Разград, а "Левски" спечели с 1:0 срещу "Черно море" като гост. Шампионите са начело, като водят с три точки пред червените и с шест пред сините преди гостуването си на "Георги Аспарухов".

"Във връзка със зачестилите публични изказвания, сериозно преминаващи границите на добрия и приемлив тон, ръководството на Българския футболен съюз призовава треньорите, функционерите, футболистите и всички представители на професионалните ни клубове към уважително поведение както спрямо опонентите, така и спрямо институциите, отговорни за безпроблемното провеждане на първенствата у нас", се посочва в обръщението.

"Противно на налаганото в общественото пространство мнение Българският футболен съюз и компетентните комисии към него не разглеждат налагането на финансови и дисциплинарни санкции като приятна активност, точно обратното – категорични сме, че прогресът на футбола у нас е правопропорционален на по-малкия брой спорни казуси", продължават от ръководството на БФС.

Посочва се, че при наслагване на напрежение футболният съюз "е длъжен да прибягва до най-строги мерки според правилниците и наредбите, с които всички клубове са добре запознати".

"Намираме се във финалната права на един от най-интригуващите и атрактивни сезони в последните години; факт, който най-добре може да бъде потвърден от все по-големия публичен интерес към шампионата. Затова и призоваваме всички участници в него към феърплей и джентълменско държание както на терена, така и извън него", добавят от БФС.

Дневник