„Шумен“ записа победа над „Черноморец“ Бургас със 77:65 и по този начин изравни мачовете в полуфиналните плейофи в А група при мъжете. Така след победата на бургазлии в първата среща, двата отбора ще определят финалиста във втория баскетболен ешелон в трети мач, който ще се играе в Бургас.

В зала „Младост“ днес двата тима изиграха равностойни първи десет минути, като след края им резултатът бе 20:19. Силна игра на шуменци през втората част им позволи да се откъснат напред в резултата. В тези десет минути отличен мерник от зоната на трите точки показа Антон Диков, който с попаденията си даде преднина на шуменци на полувремето те поведоха с 47:30.

След почивката гостите от Бургас играха силно и намалиха разликата под 10 точки – 18:25. В началните минута на последната четвърт шуменци отново взеха аванс, успяха за задържат разликата и да спечелят срещата.

За „Шумен“ Антон Диков направи силен мач, като отбеляза 27 точки, от които 4 тройки и хвана 8 борби. По 10 точки добавиха Стилиян Иванов и Кирил Кирилов, който се отчете и с 8 борби.

За „Черноморец“ най-резултатен с 15 точки беше Робърт Георгиев, 13 точки и 8 борби добави Христо Николов.

Третият решителен мач за класиране на финал ще се играе на 11 април в Бургас.

ШУМ.БГ