Мадрид ще продължи да приема тенис турнир от сериите "Мастърс" 1000 поне до 2031 г., обяви градската управа, след като подписа нов договор с промотъра MTP. Новото споразумение между двете ще влезе в сила от 2022 г. с параметри близки до настоящите, съобщава испанската преса.

MTP (Madrid Trophy Promotion) ще плати 3.5 милиона евро за първата година и не по-малко от 2.5 милиона за следващите години. Очаква се кметът на Мадрид Мануела Кармена да даде пресконференция, за да обяви подробности около сделката.

Според испанското издание ABC като част от споразумението MTP се ангажира да направи модернизация на парка Мансанарес, където е разположен тенис центърът. Общината също е предложила да помогне финансово. Ще бъдат изградени нови съоръжения в Каха Магика, както е по-известен комплексът, който е домакин на турнира. Централният корт "Маноло Сантана" е с капацитет 12 442 места, а другите два - "Аранча Санчес Виарио" и Естадио 3, съответно с 2923 и 1772 места.

Общината в Мадрид беше планирала модернизация на комплекса, който беше построен преди 10 години, в случай че градът беше спечелил домакинство за олимпийските игри през 2020 г.

"Мадрид оупън" е единственият турнир от сериите "Мастърс" в Испания. Заедно с мастърсите в Монте Карло и Рим, както и турнира АТП 500 в Барселона, той е сред най-важните преди "Ролан Гарос". През тази година турнирът в Мадрид ще се проведе между 3 и 13 май.

Дневник