Мениджърът на "Челси" Маурицио Сари смята, че дори и цената от 100 милиона паунда, поставена на Еден Азар, няма да го задържи в тима след лятото. Белгиецът е свързван с трансфер в "Реал" (Мадрид), а според Sky Sports звездата на сините е сигурен напускащ.

В понеделник Азар вкара и двата гола за победата над "Уест Хем" с 2:0, която върна тима на третото място в таблицата. "Челси" е в серия от три поредни победи и има 66 точки, с две повече от "Тотнъм" и три от "Арсенал". Преследвачите на сините са и с мач по-малко.

"За сегашния пазар 100 милиона паунда са прекалено малко. Това е ниска цена, така че аз не виждам как ние бихме могли да сменим Азар с друг играч. Аз съм безсилен да направя нещо по този въпрос и от клуба са съгласни с мен. Ако Еден иска да се изправи пред ново предизвикателство, ще бъде много трудно да го задържим", обясни Сари след мача с "чуковете".

По време на срещата феновете на "Уест Хем" пяха рефрен "Той заминава за Мадрид" по адрес на "Челси" и Азар, а белгиецът, който беше определен за играч на мача, трябваше да отговаря вярно ли е.

"Те грешат, аз съм фокусиран единствено върху изявите си в "Челси" до края на сезона. Единственото, за което мисля, е да завършим в топ 4 и да спечелим Лига Европа. Имаме още много работа и след това ще видим какво ще става", каза Азар.

От началото на сезона белгиецът има 19 гола и 12 асистенции в 42 мача. Той играе за "Челси" от 2012 г., когато беше купен от "Лил" за 35 милиона евро. Азар има 342 мача и 108 гола за сините, като е на 10-о място сред реализаторите на клуба в историята му.

Дневник