Футболистът на "Интер" Антонио Кандрева направи благородна постъпка, която разпали политически скандал в Италия. До напрежение се стигна, след като националът плати таксата за обяд в начално училище на момиче от семейство на марокански имигранти в град Минербе, съобщи Би Би Си.

Според информацията момичето е получавало за хранене бисквити и риба тон, вместо паста и десерт, които са били предлагани на другите деца с платени такси за обяд.

Кандрева се е свързал с кмета на Минербе Андреа Джирарди, за да го уведоми, че ще поеме разноските за храна на момичето. От своя страна, Джирарди казва, че оскъдният обяд е бил жест спрямо "коректните семейства, които плащат таксата редовно".

Думите му предизвикаха остра реакция от лявоцентристката Демократична партия (DP), която обвини кмета на Минербе в дискриминация. В интернет мнозина изтъкнаха, че много деца от бедни имигрантски семейства срещат лошо отношение в училищата.

"В това училище помагаме на 30 семейства, които имат проблеми. Сблъскваме се с десетки неплатежоспособни родители и не можем да покрием разходите. Решихме, че така може да се справим. Не искахме да стигнем до точка, в която рискуваме да осигурим храна на семействата, които плащат редовно", допълва Джирарди.

Дневник