Екоинспекцията в Шумен и Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) канят деца от градини и ученици от Шуменска област да се включат в конкурса за най-добра реализирана екологична инициатива през учебната 2018/2019 г. под мотото „Мисли зелено – пази природата“, съобщиха организаторите.

Участниците ще бъдат разделени на две категории - групи от  детските градини  и класове от училища, а жури от експерти на РИОСВ и БДЧР  ще оценява екоакции, свързани с почистване, озеленяване, зацветяване и засаждане, рециклиране и разделно събиране на отпадъци, провеждане на беседи и издаване и публикуване на печатни издания – вестник, брошура, книга на екологична тема.

Според организаторите желателно е проектът да е свързан с учебния процес в училището или детската градина, като идеята е децата и учениците да имат отговорност за опазване на околната среда.

Проектите за конкурса ще се приемат от 15 април до 17 май на електронна поща на РИОСВ - Шумен pr@riosv-shumen.eu или БДЧР bdvarna@bsbd.org Те трябва да съдържат описание за реализираната инициатива, снимков материал, информация - лице, контакти, телефонна образователната структура. 

Класирането ще бъде оповестено на 22 май на сайта на  РИОСВ и БДЧР, а награждаването - грамоти за всички участвали и по три предметни награди в двете категории ще бъдат раздадени на Световния ден на околната среда - 5 юни в Информационния център на РИОСВ - Шумен. В конкурса са включени и образователните институции от Търговищка област.

ШУМ.БГ