Двама нови депутати от ГЕРБ положиха клетва. Илияна Радева заменя избрания за министър на правосъдието Данаил Кирилов. Ралица Добрева влиза на мястото на Цецка Цачева, която подаде оставка като министър на правосъдието след скандала с новите апартаменти на управляващите.

Добрева положи клетва като депутат за трети път в този парламент. Тя освободи депутатското си място, когато Ивайло Московски подаде оставка, като министър на транспорта и се върна в парламента.

През декември Московски пак освободи мястото си, след като стана вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие по предложение на правителството. Днес се наложи Добрева да положи клетва отново заради решение на ЦИК. Мястото и трябваше да бъде заето от Цецка Цачева, но тя е декларирала в ЦИК, че се отказва от депутатското място.

Добрева беше 5-а в листата на ГЕРБ в 15-и многомандатен избирателен район - Плевен.

Парламентът освободи Делян Добрев, като депутат на ГЕРБ и на мястото му също ще има нов депутат. Оставката на Добрев беше третата за ГЕРБ вчера. Първо заместник областният управител на област София Томи Николов подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов заради медийни публикации.
След това от партийния пресцентър съобщиха, че кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка като кмет и като член на ГЕРБ. Малко по-късно Рейзи опроверга информацията пред БНР и уточни, че напуска само партийните структури и няма намерение да подава оставка като кмет. В понеделник Рейзи и главният счетоводител на общината Златка Мусева бяха отстранени от длъжност от Специализирания наказателен съд.

Дневник