Премиерът Бойко Борисов очаква и в други политически сили да има оставки в резултат от разрастващия се скандал с придобиването на апартаменти.

Пред български журналисти в Брюксел, където е за срещата на върха по темата за Брекзит, Борисов каза в отговор на въпрос дали очаква още оставки: " И от другите очаквам оставки, те ни гледат сеира, ние човек след човек, знакови фигури, а после излизят и с цялата наглост подаването оставки не било нищо. Ами подайте и вие, а след това ще говорим и по другите теми. Не е ли правилно?!" - обърна се задочно към БСП премиерът.

Борисов каза, че ще застъпи на срещата с колегите си в ЕС тази вечер позицията да се удължи срокът за излизането на Великобритания от ЕС, при това с година - година и половина, защото се вижда, че нито Великобритания, нито ЕС са готови за Брекзит. Това обаче, по думите му, трябвало да стане с пълни гаранции, че няма да настане хаос. Британия иска удължаване до 30 юни, но това според българския премиер може да доведе до хаос около статута на нейните евродепутати, които ще трябва да избере.

За България във всички случаи отлагането би било по-добре, отколкото в петък да затворят границата, каза той.

Дневник