Apple продължават да навлизат все повече в бизнеса с производство на собствена телевизионна продукция и обявиха, че писателят Стивън Кинг ще адаптира сам своя романтичен хорър бестселър от 2006 г. "Романът на Лизи" в сценарий за осем телевизионни епизода, съобщи "Холивуд рипортър".


В сериите ще участва носителката на "Оскар", актрисата Джулиан Мур, а продуцент ще е Джей Джей Ейбрамс и неговата компания Bad Robot Productions, крило на "Уорнър Брос".

Мур, Кинг и Ейбрамс освен всичко останало ще са и изпълнителни продуценти на поредицата, описвана като дълбоко личен трилър, който разказа за Лизи две години след смъртта на съпруга й и серията от събития, които я карат да си припомня невероятни истини за съпруга си, които тя е потискала или забравила.

Това ще е третият сериал, който Ейбрамс прави за Apple след Little Voice със Сара Барейлис и My Glory Was I Had Such Friends с Дженифър Гарднър.

Ейбрамс в миналото е работил и с Кинг по сериала за убийството на Джон Кенеди 11.22.63 и "Касъл Рок".

В момента в кината върви и игралният филм "Гробища за домашни любимци", базиран на книгата на известния писател, който постигна завиден боксофис успех след първия си уикенд на екран с приходи от 25 млн. долара в Северна Америка и 42,5 млн. долара в глобален мащаб.

Дневник