Загубата с 0:1 от "Барселона" като домакин не означава, че "Манчестър юнайтед" е сигурен отпадащ. Такова мнение изрази мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяр след поражението на "Олд Трафорд".

"Юнайтед" отстъпи след автогол на Люк Шоу. Тимът загуби в първата среща като домакин и в осминафиналите, но после отстрани ПСЖ с победа в Париж.

"Представянето ни срещу ПСЖ като гости ни дава увереност и вяра, че можем да го направим отново. Знаем обаче, че се изправяме срещу фаворита в турнира, така че победа над "Барселона" би била още по-голямо постижение от тази срещу ПСЖ", каза Солскяр. "Те ("Барселона") не губят вкъщи, ако гледаме историята, но това не ни притеснява".

За мениджъра на "Юнайтед" това ще бъде завръщане на "Камп ноу" 20 години след паметния финал с "Байерн" (Мюнхен). Тогава Сослкяр отбеляза победното попадение.

В срещата с "Барселона" "червените дяволи" не успяха да отправят нито един точен удар към вратата на Марк-Андре тер Стеген. Това се случи за пръв път на "Юнайтед" от март 2005 г., когато тимът загуби от "Милан" с 0:1.

"Трябва ни повече ефективност пред гола, особено ако искаме да отстраним толкова качествен отбор като "Барселона". Ние имаме опасни играчи и знам, че те са способни да вкарват много голове. На реванша няма да имаме много шансове, затова трябва да ги използваме максимално", каза още норвежецът.

Треньорът на "Барселона" Ернесто Валверде беше много обран и говори малко след срещата. Специалистът обяви, че тимът му не може да бъде сигурен, докато вторият мач не приключи.

"Победата е много ценна, но има и втори мач. Все още нищо не се знае, след като двубоят беше много оспорван, а разлика от един гол не прави сигурен полуфиналист", каза Валверде.

Той изрази притеснения относно състоянието на Лионел Меси. Още в 30-ата минута аржентинецът получи удар в окото от Крис Смолинг, заради който му се образува и хематом.

Дневник